ANDA KESUNTUKAN MASA KERANA TIADA JURUGAMBAR? SILA KLIK GAMBAR DI BAWAH UNTUK MAKLUMAT SELANJUTNYA

KLIK KLIK............kalau ada iklan, tolong klik ya.....

Wanita ISLAM wajib BACA...

http://wanitamelayuseksa.blogspot.com

Doa untuk memudahkan sebarang urusan

"Ya Allah, tidak ada kemudahan kecuali sesuatu yang Engkau permudahkan. Engkau menjadikan kedukaan itu mudah sekiranya Engkau kehendaki."

sumber: http://doaharian.blogspot.com/

Doa supaya dapat membayar hutang

"Ya Allah, cukupkanlah aku dengan segala perkara yang telah Engkau halalkan daripada segala perkara yang telah Engkau haramkan. Kayakanlah aku dengan kelebihan Engkau daripada meminta kepada orang lain."

'Ya Allah, aku berlindung denganMu dari ditimpa kesusahan dan kedukaan, dari kelemahan dan kemalasan, dari kedekut dan perasaan takut dan dari desakan hutang dan paksaan orang."

sumber: http://doaharian.blogspot.com

My Followers....thank you so much

Thursday, July 30, 2009

Aku yang tetiba demam dan H1N1 melanda UPSI

Assalamualaikum semua.....hari ni sepatutnya kerja tapi UPSI ditutup selama seminggu gara-gara H1N1 melanda studentnya......sebelum tu hari selasa aku dah rasa tak sihat badan..rasa cam nak demam...pakai lens so bila badan panas, mata pun sakit dan jadi merah tapi aku buat tak kisah lagi....malas nak layan....malam tu bawa E in pi klinik semula sebab batuknya berkahak..sian anak mama ni..sebab batuk, tido pun terganggu.....semalam (rabu) masa nak masuk pintu utama UPSI, depan aku lah...aku nengok pak guard siap tahan2 student lagi...sampai kat opis...boss kata ada student upsi dah kena H1N1....dalam kul 8 lebih ajak opismate pi pusat kesihatan UPSI ambik mask....dalam kul 10 aku pi klinik lak sebab aku rasa badan panas sangat..memang tak selesa....dengan batuknya lagi..dengan sakit tekaknya.....kul 11 lebih baru dapat jumpa doktor....yahooo dapat MC..hari tu je lah....oppppssss aku bebas dari H1N1 ok?demam biasa je.....then aku msg opismate bagitau aku dapat mc....
Cam besa....mesti singgah kedai beli sayur, udang dan sebagainya.......then baru balik umah.....masak2 dulu then makan dan baru aku makan ubat...tido sampai ke petang...dalam kul 4 lebih opismate msg bagitau UPSI tutup mulai 30 Julai hingga 5 Ogos....alhamdulillah..dapat gak aku berehat dan cuti free...hehe.....
Dan aku dengar khabar 4 orang pelajar UPSI kena H1N1.....student di Kampus Proton City dengar ceritanya.....ayooooo mana pegi dik sampai kena H1N1?????Mudah-mudahan mereka ini cepat sembuh.....
Sebenarnya aku boring gak ni cuti lelama ni....mana nak pegi?hubby laling pun keje...lain lerrr laki bini keja UPSI...boleh gak berjalan2......

11 comments:

  1. uish membimbangkan btol al h1n1 ni kan..hmmm...hope akk cpt sembuh yek..seb bek xjangkit dr bdk2 tu..

    ReplyDelete
  2. Banyak pulak yg kena tutup pasal H1N1 neh.. risau pulak kite bace.

    ReplyDelete
  3. tu la kak... adik ain kemain hepy... dpt balik kpg.... jeles jer

    ReplyDelete
  4. ermm jaga2 yer dik .. kalau terus x sehat jumpa dr lagi tau ..

    ada jugak mamber yg study kat upsi btahu upsi tutup sbb ada student yg kena H1N1 tuh .. ish takut lahhh

    ReplyDelete
  5. tula kan, semakin teruk plak H1N1..yang duk msia n xpergi mana2 pun boleh kene. Dia boleh merebak melalui angin...bestnya dpt cuti free, boleh spend masa ngan e in..tp hubby plak x cuti yer..apelah..restkan bdn byk2 ok

    ReplyDelete
  6. huhu..risau kan H1N1 nih.comp sy pon dah bg memo klu ade suspected H1N1 kat opis, comp akan tros shutdown seminggu. haru tu..

    ReplyDelete
  7. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  8. kak, bebaik..makan ubat semua tau.makin teruk lak H1N1 ni kat Malaysia..
    kak, nanti free free gie blog mama aqish, vote for Iris ek..TQ!

    ReplyDelete
  9. risau sangat ngan h1ni niee..kite takut jugak ini!!!!!makan ubat ikut time ok

    ReplyDelete