Dari semalam lagi aku dok tengok resipi spageti kat dalam majalah wanita bulan Feb. 2009...hari ni aku fotostat resipinya....2nd boss aku pun dok suh aku buat je spageti tu pasai dia tengok aku fotostat resipinya...so balik lunch tadi aku singgah Yatt Fong, beli barang2 nak masak spageti tuna dengan sos carbonara berkrim tapi tak ada plak sos ni kat yat fong so aku gantikan dengan sos cendawan pedas....sampai je umah, aku angkat kain baju kat ampaian...pas tu letak barang2 yang ku beli tadi kat dapur then aku pun tukar baju...memula masak bubur nasi e in dulu...sambil2 tu aku pun masak lah spageti yang ku idamkan..hehe jom layan gambar....
Jom layan resipi pulak..........
Bahan2nya:-
200 gm Pasta spageti
1 sudu minyak masak
1 biji bawang putih (dicincang)
1/2 biji bawang besar (dicincang)
1 tin ketulan tuna (aku beli ayam brand)
125gm Krim masakan Prego Cendawan Pedas
Secukup rasa garam
Secukup rasa lada hitam
Cara2 membuatnya:-
1. Rebus spageti pasta di dalam air mendidih. Tambahkan garam dan minyak, rebus sehinga lembut. Tos dan ketepikan.
2. Panaskan minyak, tambahkan bawang putih, bawang besar, ketulan tuna dan krim masakan Prego Cendawan Pedas.
3. Tuang kuah ke atas spageti dan sudah boleh dimakan. Selamat menjamu selera...
Sumber: Majalah Wanita Februari 2009 (sedikit ubah suai pada sos)
wah..best2..nak cube jugakla msk ni..hehe..
ReplyDelete