Heee....last entry aku ada bagitau aku ada buat kerabu sardin dan daun selom...so kali ni baru dapat publishkan...sorry lah ya gambar tak berapa terang, guna kamera murah jekkk...resipinya kalau tak silap aku ambik kat majalah Rasa ke atau Saji...alah lupa lah pulak...pepon..jom layan resipinya:-
Bahan2nya:
1 tin kecil sardin (ambil isi ikan sahaja)
2 ikat daun selom (dipotong ikut suka - aku tak potong, just ambik daun je)
2 tangkai bunga kantan (dipotong halus)
2 batang serai (dipotong halus)
1 labu bawang besar (dipotong dadu)
5 tangkai cili pasi (dipotong kecik)
1 1/2 sudu besar kerisik
Garam, gula dan serbuk perasa secukupnya
Jus limau kasturi secukupnya
Cara membuatnya:
1. Pertama, isi ikan sardin dihancurkan terlebih dahulu.
2. Kemudian, masukkan daun selom, bunga kantan dan serai bersama2 isi ikan sardin tadi.
3. Akhir sekali, campurkan semua bahan lain dan gaul sebati.
4. Sedia untuk dimakan.
---aku makan cam tu aje...
No comments:
Post a Comment