ANDA KESUNTUKAN MASA KERANA TIADA JURUGAMBAR? SILA KLIK GAMBAR DI BAWAH UNTUK MAKLUMAT SELANJUTNYA

KLIK KLIK............kalau ada iklan, tolong klik ya.....

Wanita ISLAM wajib BACA...

http://wanitamelayuseksa.blogspot.com

Doa untuk memudahkan sebarang urusan

"Ya Allah, tidak ada kemudahan kecuali sesuatu yang Engkau permudahkan. Engkau menjadikan kedukaan itu mudah sekiranya Engkau kehendaki."

sumber: http://doaharian.blogspot.com/

Doa supaya dapat membayar hutang

"Ya Allah, cukupkanlah aku dengan segala perkara yang telah Engkau halalkan daripada segala perkara yang telah Engkau haramkan. Kayakanlah aku dengan kelebihan Engkau daripada meminta kepada orang lain."

'Ya Allah, aku berlindung denganMu dari ditimpa kesusahan dan kedukaan, dari kelemahan dan kemalasan, dari kedekut dan perasaan takut dan dari desakan hutang dan paksaan orang."

sumber: http://doaharian.blogspot.com

My Followers....thank you so much

Wednesday, March 31, 2010

mStar Online : Maut Dilanggar Ketika Sedang Mengisi Minyak

mStar Online : Maut Dilanggar Ketika Sedang Mengisi Minyak



KEMALANGAN BERPUNCA DARI PEMABUK....ORANG LAIN YANG MENJADI KORBAN...TAKZIAH UNTUK KELUARGA ARWAH. AL-FATIHAH

Suatu ketika......

ehehehehhhh......gambar was taken last week on 26 Mac 2010....masa aku menghadirkan diri ke Kursus Etika Pejabat.....ceramah oleh my BIGG BOSS...best ooooo.....aksi sebelum kursus bermula dan ramai lagi tak ada this time.....



this song....amatlah FAMOUS pada suatu ketika dahulu
(aku copy dari Mawi FC....harian metro hari ni ehhh - minta izin nak tempek kat blog aku)
........layannnnzzzzzzzzzzz

Monday, March 22, 2010

Nenek bagi ole-ole.....

Masa cuti sekolah baru2 ni....my MIL pi melancong ke China.....pi hari Sabtu 13/3/2010...sampai M'sia hari Rabu.....kot????hehe....Mak tanya aku nak kirim apa???Aku cakap kat mak tak yah beli apa2 lah.....tapi cam besa lah mak....bila pi melancong...kompem lah menantu ngan cucu2nya akan diberi ole-ole.....terima kasih ya mak.....buat susah2 je.....
E in with her new cousin...Aimy Sarah....anak kepada adik hubby laling yang bongsu....adik ipar aku lah.....putih melepak cam anak jepunnnn.....

ini pulak....aksi budak yang tak reti nak duduk diam langsung bila masuk dalam kete.....alahaiiiii


opsss opsss mama....ehehehhhh

ini lah dia....ole-olenya......beg kain...cantekkkssss bangat.......

sarung kotak tisu...sepasang ceongsam tuk E in..sepasang kain sutera China tuk aku + uncang...hehe...sebab aku orang pertama tgk kain, so aku boleh pilih...selalu tu aku lah yang terakhir...hehe.....

ini gambar tak guna flash.....saje je aku tempek supaya korang nampak ngan lebih jelas lagi....

taraaaaa.........aku tak tau lah E in nak pakai ke idak baju ni...skang ni pun duk memilih je baju...malam2 tidur pun bukan dia nak pakai baju tidur dah la ni.....

ini pulak?????ohhoooo aku peminat anakanda Sultan Perak...YM Raja Azureen....cantik....sopan santun....eeeee aku suka kalau dapat tengok dia face to face......tau ke asal nama E in????aku ambik sempena nama YM Raja Azureen lah cuma aku tukar dari 'A' menjadi 'E'.....hehe

Thursday, March 18, 2010

Al kisah 12 Mac 2010..............

Taraaaaaa.....N3 kali ini gambar2 masa Mesyuarat Agung PEWARIS last friday....kredit to Nurul Hasniza...photographer UPSI wokeh.....minta maap lah ya gambarnya kecik sebab aku copy dr fb Nurul...Nurul, akak minta izin copy gambar dan tempek kat blog akak ya.....
Bersama2 seramai 9 orang staf Perpustakaan Tuanku Bainun + Jabatan Bendahari + Pusat ICT =ini lah hasilnya....







gambar tak leh besarkan...pecah wokeh......kalau nak tengok jugak...tengok kat fb aku ehhhh....

Tuesday, March 16, 2010

Isnin yang happening...part 2

Aksi2 didlm kereta................

sambil tunggu papa buatkan susu tuk E in....aku pun cam besa lah.....




sebaik habis je susu...mata terus pejam....sampai lah ke Tg. Malim...hehe

papa yang cool......


rasanya time ni dah sampai Tg. Malim...tidak terus balik ke rumah...ujan lebat....pusing2 dulu dengan kete baru papa....

bulatnya mata sayang mama nihhhh.....

Isnin yang happening.....part 1

Semalam aku cuti wokeh...laling pun tak keje.....ada hal yang perlu disettlekan di Shah Alam.....Bergerak dari Tg. Malim pun dah kul 10 lebih....singgah bekfast dulu....then terus ke Shah Alam.....
ni lerrr tempatnya yang kami tuju.....tau ke apa tempatnya ni????? menan budak2 je....hehe.....Pusat jualan kereta Toyota.....pi mengantar geran kete (yang telah ditrade in....+ salinan ic aku.....) yang paling seronoknya budak kecik ni lah..masuk2 terus ada tempat bermain...apa lah lagi..pas tu ada lak si 'kakak' yang rajin melayan....lagi lah E in suka.....


hehe....ini jam sudah sampai BRSC....turun dari escalator terus nampak benda ni...wajib naikkkk.....ini jam mata dah ngantuk sangat sebenarnya...tapi nak main punya pasal...ngantuk tolak ketepi dulu....

tak mo turun....nak main lagi...hehe

put put..........jom kita naik thomas.........naik yang ni pun jadilah.....ntah bila dapat naik thomas yang betul2 bergeraknya ya sayang.....

last menan yang E in main dan akhirnya....korang tau sape yang aku jumpa kat sini????? betul2 dia kuar dari depan aku.......
jeng jeng jeng
-
-
-
-
-
ini lah dia.......Norly aka mamazahra dan family.....huhu...selepas setahun hanya kenal di alam blog.....akhirnya kami ketemu juga....memang tak de janji pun.....tup tup terserempak ngan Norly......tapi masing2 malu2 kucing....ya lah 1st time jumpa.....riuh kat blog je...hehe
Norly...nice to meet you.....mudah2an kita berjumpa lagi....

Sunday, March 14, 2010

Model Busana Muslimah......

Ngeeeee.....hari ni ahad...semalam sabtu....adessss bosan gilerrr kat umah....hubby laling tak balik.....student OUM peksa so pagi2 dah nak kena ada jadinya laling tido kat KL....malam ni Insya Allah balik...balik lerrr aku gosok 2 helai je kemejanya...hehe
Ini jam sambil melayan E in main..aku pulak melayan tenet..nak tengok tv?hmmmmm mana dikasinya aku tukar channel lain.....always like that...menci tau...nona pun dah tak dapat nak tengok skang ni....
Tadi aku dah masakkan ikan bawal goreng kicap......'french toast' jugak yang E in nak makan...hmmmm...sudahnya aku yang meratah ikan bawal goreng kicap tu...hehe
Jumaat baru ni....ada mesyuarat agung PEWARIS kat UPSI....2 days before...boss suh aku cari 10 nama tuk jadi model Busana Muslimah.....dari Butik Fauziah Latiff.....aku? kena jugak lah.....walau hati tak nak..terpaksa...lagipun aku mana besa jalan 'catwalk'.....boss aku kata..suka hati lah nak jalan cam na pun.....bersama2 Azura, Wan Kartini, Halida, Siti Fairuz dan Intan...kami practice jugak lah pagi tu....
cam besa...tuan punya blog wajib enterprem dulu......baju kurung batik merah ni tahun 2006 punya wokeh....beli kat Terengganu masa pi lawatan ke KUSTEM.......jangan marah aaaa sudah muat dipakai.....cuma baju2 masa aku bujang2 dulu je belum muat untuk dipakai...mmg masa bujang aku kurus sesangat wokeh dengan berat 45kg aje......
pose yg sama cm gambar atas.....

haha...ini jumaat pagi..tudung aku bedal aje...ntah kemana tudung tuk baju ni aku simpan..ni pun baju kebaya 4 tahun sudah...sudah boleh dipakai....

jeng jeng jeng....Jumaat petang 12/3/2010....Jubah chiffon dari Butik Fauziah Latiff...elok muat je ngan aku walau sedikit longgar.....harga? RM 4++ wokeh kalu tak silap aku...mmg cantik jubah ni....
ini aje gmbar yg aku ada...ni pun dr hpon aku...Insya Allah kalau ada lagi gambar lain..aku post kat blog aku wokeh....

Monday, March 8, 2010

IQ - Sound Match

video

Alhamdulillah.....my Little Princess semakin hari semakin bijak.....walaupun masih belum pandai mengeja dan membaca namun oleh kerana daya ingatan yang kuat, E in mampu meletakkan gambar2 itu di tempatnya.......

Friday, March 5, 2010

Cerita dah lapukkkk.....

N3 kali nihhh....cerita masa balik kampung sempena cuti CNY last month....ropa2nya....ada gmbarnya.....emmmm dah tua...tu pasai lah dah lupa...hehe. Balik hari sabtu 13/2....tu pun dah petang.. mana taknya, budak ini (sila rujuk gmbr di bawah ya).....dia bukan nak mandi pagi tu..siap tido dulu lagi sampai kul 1 pm cam tu...adessss...lepas tu..cam besa lah...baju ngan skirt sendiri pilih....yang aku dah letak siap2 dia tak mo pakai....huuuu...
masih di Tg. Malim..singgah kedai Leno...hubby laling kata dia nak beli kasut jln2....hubby dapat sepasang, E in pun dapat sepasang.....pas2 singgah kfc dulu, beli bekalan tuk dimkn di dlm kereta....
maaf lah ya...gelap pulak gambarnya.....
semasa di dalam perjalanan....setelah melepasi Genting Sempah.....E in mmg susah nak posing...mcm2 rupa & gaya yg dia buat.....masa ni dia dah tak mo duk diam dah....dari Tg. Malim tadi lagi, dah melepasi Genting Sempah pun dia tak tido2 lagi.....opppssss lupa plak...ya lah dah tido pagi tadi lama sangat..mana dia nak tido dlm. kete....




tengokkkkk...betapa banyaknya kenderaan nak balik bercuti di kampung halaman memasing....adesss mmg menjemukan dan memenatkan....sib baik balik ngan kete aku...tekan minyak ngan brek je....kete pompuan, biasalah auto...hehe...kalau bawa kete manual dlm. keadaan jem yang macam ini??????lenguh kaki ooooo.. sampaikan E in pun meragam2 dlm kete...lama sangat duk dlm. kete...dia mmg tak penah lalui situasi cam gini.. Apa pun kami sekeluarga selamat sampai di Bentong dlm pukul 7 mlm.....
-
-
-
-
aku rojakkan N3 kali ni wokehh......
-
-
-
jom layan apa yg E in buat
-
-
-
amboi budak ni...kemain lagi dia ya....

baju yang E in pakai ni...GAP long sleeve...aku order dan beli kat blog...baru je aku terima pagi tu....petang, bila sampai ke umah....E in siap nak pakai lak......baju tu dah la tebal...sesuai di pakai dlm keadaan cuaca yang sejuk...sejuk?????hehe...dia elok je pakai....siap duduk dlm baby car seat lagi...alahai E in.....layan aje lah..

aktiviti hujung minggu...nampak tak periuk aku tu? itu pun buat main.....

IQ - Sound Match.......hanya beberapa kali je aku ajar E in...alhamdulillah E in dah mampu ingat dan hafal walaupun usianya baru 2 tahun 3 bulan...
-
-
nnti videonya aku upload....................