ANDA KESUNTUKAN MASA KERANA TIADA JURUGAMBAR? SILA KLIK GAMBAR DI BAWAH UNTUK MAKLUMAT SELANJUTNYA

KLIK KLIK............kalau ada iklan, tolong klik ya.....

Wanita ISLAM wajib BACA...

http://wanitamelayuseksa.blogspot.com

Doa untuk memudahkan sebarang urusan

"Ya Allah, tidak ada kemudahan kecuali sesuatu yang Engkau permudahkan. Engkau menjadikan kedukaan itu mudah sekiranya Engkau kehendaki."

sumber: http://doaharian.blogspot.com/

Doa supaya dapat membayar hutang

"Ya Allah, cukupkanlah aku dengan segala perkara yang telah Engkau halalkan daripada segala perkara yang telah Engkau haramkan. Kayakanlah aku dengan kelebihan Engkau daripada meminta kepada orang lain."

'Ya Allah, aku berlindung denganMu dari ditimpa kesusahan dan kedukaan, dari kelemahan dan kemalasan, dari kedekut dan perasaan takut dan dari desakan hutang dan paksaan orang."

sumber: http://doaharian.blogspot.com

My Followers....thank you so much

Wednesday, August 11, 2010

Ramadhan datang lagi....

Syukur alhamdulillah. Tahun ini adalah tahun keempat aku berpuasa sebagai seorang isteri...2 tahun semasa tinggal bersama MIL....tahun lepas dan tahun ni bersama2 suami dan anak di rumah sewa (bila lerrr nak pindah umah baru ni...hehe). Sahur pada hari pertama...malam tadi dah masak nasi...jadinya sahur tadi aku buatkan nasi goreng untuk laling....kul 4 pg aku dah bangun masak dan buatkan air...kul 4.30 pagi kejutkan laling bangun makan..sementara laling makan aku duk melayan internet..hehe...kul 5 lebih aku tido balik....tak leh tak tido semula...nnti aku mengantuk sesangat di siang hari...(dulu2 masa zaman aku bujang aku mana de pernah bangun makan sahur.....sejak dah kawen harus bangun you.....)
Okey lah..xmo celoteh banyak2...aku just nak ucapkan Selamat Menyambut Bulan Ramadhan..semoga dibulan puasa ini aktiviti kita dipenuhi dengan kegiatan yang berfaedah dengan berbuat banyak kebaikan bagi menambah pahala......
mulut jangan berkata 'saya PUASA' tetapi pada hakikatnya tidak BERPUASA.....walau kita boleh menipu 'ORANG' tetapi ALLAH maha mengetahui....

No comments:

Post a Comment